Aktuality
22.11.2024, 01:32Provozní doba
Univerzita třetího věku
každou druhou středu
Zahrádkáři
21. 11.
Knižní klub
25. 11.
Výroba adventního věnce
26. 11.
Science Café
28. 11.
Vánoční provozní doba
Křest knihy
Vánoční focení s Gábinou
03. a 10. 12.
Umělá inteligence
04. 12.
Mikuláš v knihovně
05. 12.
Jazzový koncert
12. 12.
Tulouš
16. 12.
Origami s Markétou
Každou středu
Tvořivé odpoledne pro všechny
Každý čtvrtek
Dobrovolnictví
Školení na PC
Semínkovna
Návod audiohnihy a e-knihy
Stahování e-audioknih
Návod - čtenářské konto 1
Návod - čtenářské konto 2
Informace o spotřebitelské poradně D-test
Nabídka vypracování rešerší
Odprodej knih
Certifikát ATIC
Škola vaření nadchla děti i dospělé
Po velkém ohlasu, který vyvolal kurz výroby sushi, pořádaný chodovskou knihovnou v prosinci, navštívili knihovnu opět kuchaři Lukáš Neckář a Jiří Hovorka. V rámci školy vaření Chefparade, tentokrát připravili pro děti výrobu hamburgerů a pro dospělé návštěvníky čtyři pokrmy z thajské kuchyně. Na odpoledním kurzu výroby hamburgerů se děti dozvěděly, jaké maso je pro přípravu jejich oblíbeného jídla potřeba a jakým způsobem se směs připravuje. Naučily se rovněž připravit skvělý dresink. Každé z dětí si pak podle své chuti připravilo vlastní hamburger se zeleninou a dresinky podle své chuti. Se svými kulinářskými skvosty se rovněž nechaly vyfotit a pak už je s chutí snědly. „Ty jsou dobré! Mami, koupíš mi, co budu potřebovat a já uvařím v sobotu na oběd hamburgery,“ nadchl se pro vaření jeden z chlapců.
Vyšší laťku, co se týče přípravy zajímavých pokrmů, měli dospělí návštěvníci školy vaření. Ti pod dohledem a s pomocí obou pánů kuchařů připravovali: Letní závitky se sweet chilli omáčkou, polévku tom yum, Pad Thai s kuřecím masem, Zelené kari s kuřecím masem a rýží. Všechna čtyři jídla se velmi povedla, o čemž se mohli sami při ochutnávce přesvědčit. Návštěvníci si tak domů odnesli spoustu zajímavých zkušeností a seznámili se i s různými ingrediencemi, o nichž dosud ani nevěděli. Zjistili také, že ačkoliv výše uvedená jídla mají záhadné názvy, nejsou na přípravu až tak náročná a uspokojí chutě každého gurmána.