Aktuality

22.11.2024, 01:48



Provozní doba



Univerzita třetího věku
každou druhou středu



Zahrádkáři
21. 11.



Knižní klub
25. 11.



Výroba adventního věnce
26. 11.



Science Café
28. 11.



Vánoční provozní doba



Křest knihy



Vánoční focení s Gábinou
03. a 10. 12.



Umělá inteligence
04. 12.



Mikuláš v knihovně
05. 12.



Jazzový koncert
12. 12.



Tulouš
16. 12.



Origami s Markétou
Každou středu



Tvořivé odpoledne pro všechny
Každý čtvrtek



Dobrovolnictví



Školení na PC



Semínkovna



Návod audiohnihy a e-knihy



Stahování e-audioknih



Návod - čtenářské konto 1



Návod - čtenářské konto 2



Informace o spotřebitelské poradně D-test



Nabídka vypracování rešerší



Odprodej knih



Certifikát ATIC


V knihovně se konal další kurz vaření

publikováno: 04.10.2014
autor: Za Městskou knihovnu Chodov Marie Valentová

Tentokrát si návštěvníci pod vedením Lukáše Neckáře ze školy vaření Chefparade vyzkoušeli přípravu pokrmů z italské kuchyně. Netradičně se začalo přípravou dezertu, protože bylo potřeba tiramisu, které se připravovalo, dostatečně vychladit. Poté přišla na řadu oblíbená italská polévka minestrone. Při její přípravě se účastníci kurzu dostatečně pocvičili v krájení, protože čím více zeleniny se do této polévky přidá, tím je lepší. Čas během vaření polévky využil pan Neckář k přípravě bruschetty s rajčaty. A opět se krájelo, tentokrát rajčata, bazalka, anebo třeba olivy.

„Musím říct, že bruschettu znám zapečenou, ale pokud je dobré pečivo, tak je vynikající i nezapečená“, smála je jedna z návštěvnic. Před přípravou hlavního jídla, špaget carbonara, stihl Lukáš Neckář naučit návštěvníky i přípravu pesta. No a pak došlo na ochutnávání připravených jídel. To byla určitě ta nejlepší část kurzu. Návštěvníci odcházeli spokojení s tím, že se naučili připravovat několik zajímavých jídel, z nichž některá, jak se svěřili, třeba neměli odvahu vyzkoušet, ale teď už se do jejich přípravy bez obav pustí i sami doma. Další kurz vaření se bude konat v listopadu.

clanekclanekclanek