Aktuality
22.11.2024, 01:48Provozní doba
Univerzita třetího věku
každou druhou středu
Zahrádkáři
21. 11.
Knižní klub
25. 11.
Výroba adventního věnce
26. 11.
Science Café
28. 11.
Vánoční provozní doba
Křest knihy
Vánoční focení s Gábinou
03. a 10. 12.
Umělá inteligence
04. 12.
Mikuláš v knihovně
05. 12.
Jazzový koncert
12. 12.
Tulouš
16. 12.
Origami s Markétou
Každou středu
Tvořivé odpoledne pro všechny
Každý čtvrtek
Dobrovolnictví
Školení na PC
Semínkovna
Návod audiohnihy a e-knihy
Stahování e-audioknih
Návod - čtenářské konto 1
Návod - čtenářské konto 2
Informace o spotřebitelské poradně D-test
Nabídka vypracování rešerší
Odprodej knih
Certifikát ATIC
V knihovně se konal další kurz vaření
Tentokrát si návštěvníci pod vedením Lukáše Neckáře ze školy vaření Chefparade vyzkoušeli přípravu pokrmů z italské kuchyně. Netradičně se začalo přípravou dezertu, protože bylo potřeba tiramisu, které se připravovalo, dostatečně vychladit. Poté přišla na řadu oblíbená italská polévka minestrone. Při její přípravě se účastníci kurzu dostatečně pocvičili v krájení, protože čím více zeleniny se do této polévky přidá, tím je lepší. Čas během vaření polévky využil pan Neckář k přípravě bruschetty s rajčaty. A opět se krájelo, tentokrát rajčata, bazalka, anebo třeba olivy.
„Musím říct, že bruschettu znám zapečenou, ale pokud je dobré pečivo, tak je vynikající i nezapečená“, smála je jedna z návštěvnic. Před přípravou hlavního jídla, špaget carbonara, stihl Lukáš Neckář naučit návštěvníky i přípravu pesta. No a pak došlo na ochutnávání připravených jídel. To byla určitě ta nejlepší část kurzu. Návštěvníci odcházeli spokojení s tím, že se naučili připravovat několik zajímavých jídel, z nichž některá, jak se svěřili, třeba neměli odvahu vyzkoušet, ale teď už se do jejich přípravy bez obav pustí i sami doma. Další kurz vaření se bude konat v listopadu.